Saturday, July 13, 2013

Liat Bangun Sahur


assalamualaikum
firstly aku nak ucapkan
selamat menyambut bulan 
puasa kawan-kawan  :)

hari ni aku nak cerita tentang
orang yang susah nak bangun sahur
tidur tak hengat dunia
kalau bom meletup sebelah telinga
memang confirm tak sedar
*contoh terdekat adalah aku*
*wink wink*
>.<''

aku ingat lagi
time aku study dekat penang
time tu bulan ramadhan
aku dengan roomates malas nak bangun sahur
kita orang beli makanan lebih dekat bazar
tengah-tengah malam baru makan
kekonon dah malas sangat nak bangun sahur
*kekonon laa*
padehal kalau kunci jam pon
aku memang susah nak tersedar
liat sangat nak bangun
lebih kurang macam tu laa  :P

kalau time aku study dekat poli PD
naseb ade kaklang yang pandai masak
dia selalu buat tuna sandwish tu
sedap kalau dia buat
kita orang sahur makan sandwish tu laa
kalau dia da fedup nak kejutkan aku
dia biar je aku tidur mati dalam bilik
mahu tak hangin kaklang tu
dia dah ketuk pintu bilik aku macam da nak roboh
aku boleh tak sedar-sedar lagi
gila laaa
kalau aku tersedar pun
aku mesti tidur balik
sebab tengah mamai kan
selalu aku macam tu laa
huuhuu~~
>.<"

dan sekarang
emak aku paling fedup dengan aku
sebab aku lah paling susah nak bangun sahur
perut aku ni manja tergedik-gedik sikit
dulu time belajar boleh je tak bangun sahur
sekarang dah duduk rumah family
kemain lagi perut ni
nak teh o panas laa time sahur,
nak pizzahut laa, kfc laa,
kemain lagi kannn
class you alls
-.-''

pagi tadi emak kejut aku sahur
rasa macam nak gegar rumah
agaknya emak tension laa kowt
aku ni susah sangat nak bangun sahur
memang ada rasa bersalah
tapi nak buat macam mana
"minta maaf laa emak
sebab akak memang susah sangat 
nak bangun sahur"
huhuhuhu
T.T
aku cuba jugak buat alarm dekat phone
kekonon nak bangun sahur laa kan
bajetttt
phone ntah ke mana
sahur ntah ke mana
haishhh
-.-''

korang-korang semua
boleh bagi tips tak
macam mana nak bangun sahur
kalau rajin bagi laa komen ehh
:)

TQ sebab sudi baca blog aku

감사합니다
gamsahabnida

*TERIMA KASIH DALAM BAHASA KOREA*

ASSALAMUALAIKUM












1 comment:

Wani said...

Kau kene biasakan bangun pagi, baru senang nk bangun sahur. Hahaha. Kau skrg duduk rumah? Dah abih belajar eh?