Friday, December 23, 2011

Subbahanallah :)





shumel sangat picture neh
tenang je hati aku tgk
:)
mula laa nak ckp macm budak kecik
alolololo
mucuk - mucuk
ecececece
picture neh chumel sgt
sebab tuh lah

Subbahanallah :)

Thursday, December 22, 2011

merepek ==.

parfum pilihan aku
:)



happy parfum by sence' follow me


 dari zaman skola dulu memang da suka parfum neh.
 kawan aku yang suggest kan kt aku. 
sampai sekarang aku pakai.  :)


enchanteur paris parfum

aku paling suka dengan Adore yang warna purple tuh
bau dia wangi.
first time bau terus terpikat aku dgn bau dia
sweet jee
bf aku pun ckp parfum tuh wangi   :)
fruity rhythm parfum by adidas

bau dia memang aku suka.
belum tercapai untuk membeli perfum neh
*duit aku abis beli parfum bodyshop tuh  ==.

lovely parfum by playboy

aku suka bau dia. lembut je. sweet.
kopak gak laa duit aku time beli parfum neh.
aku jenis sanggup abes duit demi parfum neh  ==.
bau dia sweet. so berbaloi dgn duit aku tuh
:)
vanilla parfum oil by bodyshop

bau dia manis macam gula. sweet sangat - sangat.
aku paling suka bau neh. sampai aku letak banyak - banyak
kat teddy bear aku
wangiiii  :)



apple blossom parfum by bodyshop

bau dia wangi. aku na ikat perut beli parfum neh
*tekad gila vavi
aku nak minyak wangi nehhh !!
==.

midnight fantasy parfume by britney spears

bau dia neh sweet sangat - sangat. serius wey. aku tak tipu.
aku kalau dapt kawen dgn org kaya. mahu berkotak - kotak
aku beli minyk wangi neh buat stok. haha *kejam tak aku??
neh pon tak dapt nak beli lg. xpe, t aku kumpul duit
aku beli...  :(
cherry blossom parfume by bodyshop

:):):) aku dah berhabis duit beli parfum neh. memang berbaloi.
bau dia lembut but wangi gila. haha *tak tahu na bgtaw betapa wangi  parfume neh
sampai guna perkataan gila tuhh
haha  xD
tp mmg berbaloi
aku suka
:)











Saturday, December 17, 2011

hantu novel

salam  :)


aku just na bgtaw aku neh memang hantu novel
besh kowt bace novel neh
buat kita berangan - angan
haha  xD


bila baca novel neh
aku rasa mcam lebih menghayati cerita dia
contoh macam cerita harry potter tuh
baca novel dia lagi besh dari tgk movie dia
ikhlas neh aku bgtaw
buku punye tebal
last2 scene yang masuk dalm movie tuh ciput je
ok
takkan dia nak masukkan bulat2 satu buku
tu aku paham
tapi lagi besh baca novel dia


aku lagi suka baca novel cinta
rasa macm sweet sangat - sangat
sampai aku rasa someday nanti
aku nak jadi pengarang novel satu hari nanti
insyaAllah
#angan - angan dalam mimpi je laaa
haha
;D



ni antara novel yang aku ada  :)

Saturday, December 10, 2011

ko memang buat hati aku panas !!

ko memang buat hati aku panas !!


aku de baca blog sorang hamba ALLAH nie
boleh dia cakap dengan bangga gila plus belagak gila nak mati
dia boleh cerita dekat blog dia yang dia selalu keluar dengan bf orang lain


A : perempuan jahat
B : bf perempuan jahat itu
C : lelaki yg selalu keluar dgn perempuan jahat
D : gf kepada lelaki yg selalu keluar dgn perempuan jahat 


si A neh. dia kutuk - kutuk si D sebab si D tak tahu yang bf dia si C selalu keluar dengan si A. si A neh boleh cakap si D neh bodo + mengong sebab bf dia si C neh selalu sangat keluar dgn si A neh.
then dia cakap bf dia si B neh tak kesah. sebab boleh paham dia.


OKE 
AKU BENCI GILA DGN PEREMPUAN MACAM NEH


ko da tahu yang lelaki tuh sudah ada gf 
yang ko nak kaco hidup dia lagi
nape???
tak cukup kew dgn bf ko tuh??
ko pergi kaco bf orang nape??


sebab ape aku tak suka situasi macam neh??


aku pernah rasa ape yang si D tuh rasa
MEMANG SAKIT
aku tak tipu
sumpah
aku memang tak boleh lah dengan orang yg macam neh
aku tak suka


out



merajuk

selalu siapa yang suka merajuk??
lelaki or perempuan??


oke
bagi aku dua - dua sama
sebab tujuan merajuk untuk mendapat perhatian lebih
mahu lelaki or perempuan sama sahaja
mereka nak perhatian lebih dari pasangan 
sebab tuh lah mereka merajuk

dapat pulak pasangan yang malas nak memujuk

memang masak
haha  :D


hurm
sebab ape aku buat entry neh
aku ngah majuk dgn bf aku
sedap - sedap hati je nak mara aku malam td
aku nak cakp dgn dia
tp xde modal nak cakap ape
then aku g tanye soklan yg aku da tanye petg semlm
pastuh dia marah
'jangan tanye bende yg sama bayk kali boleh tak?'
terus aku SENTAP nyah
trus aku cakp k bye salam
huhu


aku just na dengar suara dia
na cakap dengan dia
walaupun xde bende nak cakap 
salah kew
:'(

Thursday, December 8, 2011

fall in luv

Sunday, December 4, 2011

keliru#

apa patut aku buat sekarang??
aku baru nak mengapai kebahagiaan dalam hidup aku..
kenapa masalah selalu saja ada dekat dengan aku
plz laaaa...
kenapa nasib aku selalu macam ni
aku sayang dia...
YA ALLAH SWT
aku sayang dia sangat - sangat
kenapa perlu jadi macam ni
apa patut aku buat sekarang??
:'(


 

Friday, December 2, 2011

tak.suka

aku paling tak suka kene marah
* i mean tak pasal - pasal ko kene hentam tiba-tiba
OKE
kalau aku ada buat salah pun
ko boleh kan cakap elok - elok dengan aku??
ni tak pasal - pasal nak hentam aku balik
apehal ko??

aku malas nak banyak cerita
out

Wednesday, November 30, 2011

cuak.gila

salam

hurm
aku cuak wey
semalam aku buka web poli port dickson
saje nak check result final exam
boleh check lah kan
just masukkan no ic dan kad matrik je la
pastuh keluar laaa result aku

*ok
pendapat aku : MEMANG TERUK GILA
terkejut kot bila tengok time tuh
then aku bagitahu laa kat membe - membe aku
suwuh diorang check result diorang

ni pagi neh
membe - membe aku check balik
kata dah tak boleh buka link tuh
abes tuh?? mende pe yang aku buka malam td??
link yang same laa
aku sumpah risau gila plus cuak gila vavi
hurm

dekat kat laman web rasmi poli pd
ade bagi neh
so aku harap yang result aku tengok malam tadi tuh bukan result penuh aku
harap - harap laaa kan
:'(

aku redha dan berserah je laa
k laa
out
salam

Monday, November 28, 2011

hati.luahan


saya sayang kamu sangat - sangat

saya mengharapkan yang terbaik untuk hubungan ini

:')

Friday, November 18, 2011

betul atau salah

betul ke dengan apa yang aku buat sekarang?

bergantung harap kepada kau

boleh ke aku mendapat kebahagiaan?


betul ke dengan pilihan aku sekarang?


#keliru#

 

Friday, November 4, 2011

jampi?

kenapa kau yang aku selalu fikirkan

kenapa aku susah sangat nak lupakan kau

apa kau da jampi aku hah??

kenapa aku selalu sedih bila teringat dekat kau

kenapa mesti semua benda yang aku tengok..

mesti aku teringat dekat kau??
 

Saturday, October 29, 2011

datang dan pergi

kamu datang membawa harapan
menjadi tempat untuk saya bergantung
menghulurkan tangan untuk membantu saya berdiri
cuba untuk membina sebuah cerita yang baru dalam hidup saya
kamu menjanjikan kebahagiaan untuk kita
kamu meminta saya melupakan kisah lama antara saya dan dia

tapi sekarang

segala janji yang kamu taburkan sudah hilang dibawa angin
kamu meninggalkan saya atas alasan saya terlalu baik untuk kamu
kamu yang dulu memberikan harapan kepada saya
kamu juga yang pergi meninggalkan saya
apa salah saya?
tidak boleh kah saya mengapai kebahagiaan dalam hidup?
senang sungguh kamu menaburkan janji
sekarang kamu juga yang pergi meninggalkan saya

terima kasih sebab pernah hadir dalam hidup saya
saya sayang kamu sampai bila - bila
:'(

Saturday, October 22, 2011

janji?

jangan mudah untuk berjanji kalau kamu tidak dapat tepati janji itu..............


Friday, October 7, 2011

kene skodeng

assalamualaikum

korang semua tahu tak apa maksud skodeng tu?
dalam erti kata lain mengintai
apa yang besh sangat mengintai - mengintai ni
selalu yang kena intai ni budak - budak perempuan laa
sahaja nak buat entri pasal tajuk ni sebab baru minggu lepas rumah sewa aku di skodeng !

bikin gempak tak tajuk entri nih
heeeeee
time kejadian berlaku dalam pukul 7.30 petang macam tu
matahari pun da hilang time tu
kira macam da senja gitu
boleh membe aku dengar bunyi something dekat tingkap belakang
aku bajet bunyi kucing or something
so ak cakap dengan dia takda pape laaa

tiba - tiba

aku ternampak kelibat lelaki tengah nak skodeng dengan tingkap tu
aku nampak dia pakai baju putih
bertelinga capang then botak orangnya
then aku bagitahu housemates aku yang lain
aku memang cuak gila time tuh
then aku terus tutup lampu dapur
tengok lelaki yang skodeng tu
dia dengar kami bising - bising
nak ugut report polis bagai
dia hilang tak tahu pergi mana
then aku tengok tingkap bilik aku terbuka
memang sah dia punya kerja
port baek dia cover
tudung membe aku bergantungan dekat situ
so memang tak perasan yang tingkap tuh memang terbuka
aku terus tutup tingkap tuh
then terus letak tape dekat kain langsir tuh

then kita orang pecahkan kaca dekat belakang rumah
letak ranting - ranting kayu bagai
atleast kalau dia skodeng lagi
kami boleh detect laa
then terus panggil polis tangkap dia
padan muke dia
hahaha

hope lepas ni dia sudah tak berani nak skodeng rumah kita orang lagi

Saturday, October 1, 2011

ini diri saya

saya mengaku
saya ni bukan seorang yang sangat baik
saya bukan seorang yang cantik
saya ada banyak kekurang diri
saya tidak mempunyai banyak ciri - ciri seorang gadis yang lemah lembut
saya ni seorang agak kasar sebenarnya
saya ni memang seorang yang cepat kelam kabut
walaupun pekara itu amat mudah untuk diselesaikan
saya selalu mengambil masa yang lama untuk selesaikan masalah itu
saya selalu mudah untutk menjadi seorang yang pelupa
saya akan take note untuk something dengan niat nak mengingatkan diri sendiri
saya seorang yang agak cerewet
tapi bukan selalu
just kadang - kadang perangai cerewet saya itu amat terserlah
saya mengaku saya memang agak boros
saya tak boleh tengok barang comey - comey, perfume, ect
memang saya akan beli mane barang - barang yang saya suka
saya mengaku saya seorang yang pemarah
saya juga seorang yang kurang mempunyai sifat kesabaran
saya mengaku saya amat manja
hurm
maybe sesetengah orang yang rapat dengan saya boleh nampak sifat itu
tapi ramai orang yang tak berapa rapat dengan saya cakap saya sombong
saya mengaku saya ni agak kuat merajuk
kadang - kadang saya boleh merajuk pasal sesuatu benda yang tak penting pun
tapi saya akan tetap merajuk
saya memang keras kepala aka degil yang teramat - amat
saya tidak mudah untuk mengikut arahan orang dengan sesuka hatinya
kalau saya rasa opinion itu oke then baru saya follow
kalau tidak oke then saya ignore terus
papehal pun saya akan cuba untuk berfikir dengan sedalam - dalamnya.

Saturday, September 24, 2011

KAMU

kamu....
terima kasih sebab terima saya kembali dalam hidup kamu
walaupun saya pernah tinggalkan kamu sebelum ini
kamu tetap terima saya balik
terima kasih sangat - sangat kamu

kamu....
saya tahu kamu memang tiada buat salah pada saya
saya ada alasan saya sendiri kenapa saya tinggalkan kamu dahulu
saya dah bagitahukan kenapa saya tinggalkan kamu dahulu
kamu bagitahu saya
kalau first time kene tinggal takpe lagi
tapi kalau seconds time kene tinggal dengan orang yang sama
kamu memang tak boleh nak terima lagi
saya tahu itu kamu
saya akan jaga peluang yang kamu bagi ini elok - elok

kamu....
saya sayang kamu sangat - sangat
cinta kamu sangat - sangat
saya harap yang terbaik untuk hubungan kita
moga hubungan yang ini mendapat restu semua pihak
saya akan melakukan yang terbaik untuk kamu
untuk membahagiakan kamu
 

Saturday, September 17, 2011

why????


kenapa la aku perempuan 
1.yang selalu tunggu untuk kau
2.yang setia ngan kau
3.yang berharap pada kau
4.yang menanges kerna kau
5.yang percaya pada kau
6.yang beri perasaan untuk kau


dan


kenape kau lelaki
1.yang tak kesah pasal aku
2.yang berlagak mach0
3.yang suke berangan
4.yang selalu nak merajuk
5.yang beri harapan pada aku
6.yang selalu sakit kan hati aku


pst: aku suke bace entri yg ditulis oleh owner blog ni
try usha blog dia
tq  :)

Friday, September 16, 2011

pengalaman

semalm habis saje kelas financial accountan
kita orang terus bersiap kemas beg na ikut membe balik KL naik kereta
haha
:D
semangat gile berkemas terutamanya aku

jarak dari port dickson ke seremban dalam 30km je
dalam perjalanan tuh
ade pulak kete kancil cucuk cucuk kete membe aku ni
membe aku ni bengang laaa
trus tekan mintak
last last malas nak layan kancil tuh
biar je dia laju
paling tak tahan
kiteorang terserempak dengan van rusa ni
gile laaa
budak poli kowt
abis satu rumah dia angkut naik rusa dia bawa pergi poli
kalau korang tgk sumpah lawak
aku dengan membe aku gelak je tgk rusa tuh
gila nye advance kate kan

kitaorang plan nak pergi singgah nilai 3 jap
sebab nak beli cadar pengantin untuk membe aku tuh
ok
sebab da sampai nilai 3 kan
so aku pun borong laa 2 helai tudung sarung mengikut pilihan membe - membe aku
besh memang besh
tp duit memang terbang laaa kan
huhu

na dijadikan cerita
membe aku ni taknak ikut highway balik cheras
then kami decided nak balik ikut jalan lama
*memang betol - betol jalan lama kami ikot
sebab masuk dekat kawasan hutan
sudah laaa semalam malam jumaat
aku bace ayat kursi kowt sepanjang lalu jalan yang menyeramkan tuh
kat dalam kepala otak aku ni suda start fikir macam dalam cerita hantu tuh
seram gile wey
sumpah aku memang cuak

last last
sampai jugak dekat area bangi then baru nampak signboard menuju ke cheras
tido laaa kt rumah dia semalm

pagi tadi memang aku bengang gila
aku tunggu train dekat station komuter serdang bagai nak gila
aku terlepas 2 train kowt
ok sebab ape terlepas??
orang pack gila vavi wey kt lam gerabak tuh
atas sebab aku bertekad gila tahap gaban tadi
akhirnya aku tak terlepas train untuk kali ketiga
oke memang bersesak dalam train tadi
tapi xpe janji aku dapat masuk gerabak

tu laaa pengalaman aku untuk semalam dan hari ni
memang tak boleh lupe
salam
:(

Sunday, September 11, 2011

melalut

semua memang taknak pasangan dia curang
itu memang sudah semestinya
tapi kalau pasangan kamu curang jugak macam mane??

kita kene nilai diri kita sendiri
tengok macam mane kita layan dia
kita kene hormat dia
baru dia akan hormat kita
contoh hormat disini macam kita boleh tanye pendapat dia pasal masalah kita
kita boleh buat curahan hati atau luahan perasaan dekat dia
bukan nak mintak pendapat dia sahaja
kita just nak dia dengar
aku rase kalau korang buat macam tu
perempuan tu akan rase lebih dihargai oleh korang

kita mesti nak tahu nape dia curang dengan kita
slalu orang perempuan ni curang dengan bf dia atas alasan
kurang mendapat perhatian
perempuan ini bukan nak korang belai dia 24 jam sehari
cukup laaa sekadar korang just tanye pasal diri dia
tanye ala kadar pun takpe
asalkan tanye
itu pun da cukup bagi aku
disebabkan korang susah sangat nak tanye soalan - soalan macam ni dekat gf korang
then jangan tanye nape nanti korang kene tinggal dengan gf korang

kebanyakan perempuan ni memang tak matang kalau dalam percintaan
salah satu contohnye aku
oke, aku mengaku
aku selalu berfikiran macam - macam kalau tetibe bf aku senyap je
otak aku ni memang advance
habis fikir yang bf ni keluar dengan gurl lain
mesej dengan gurl len
korang kalau nak pergi mane - mane
atleast bagitahu laaa kt gf korang tuh
sekurang - kurangnye diorang tahu korang kat mane
takde laa diorang risau
kalau korang tak bagitahu
bile gf korang call banyak banyak kali
korang mara pulak
kadang - kadang mende macam ni boleh jadi punca gaduh


#aku tak tahu ape motif aku buat entri ni#
#ade orang ni cakap aku curang#
out

Friday, September 9, 2011

takdir

kita memang tak tahu ape pasal masa depan kita
nanti bila kita da dewasa
kita nak jadi ape?
nak keje yang macam mane?
nak kumpul duit banyak mane?
nak belajar sampai mane?
macam - macam lagi laaa kan

kalau laaa kita dapat tengok masa depan kita kan besh
heeeee

itu semua takdir yang telah ditentukan oleh ALLAW SWT
kita kene redha dan tawakal dengan segala ketentuanNYA


kita hanya perlu berdoa dan berusaha untuk mencapai apa sahaja yang diinginkan
kan besh kalau dapat jadi bebudak balik

jawapan saya ketika ditanya soalan ini time 12 tahun yang lalu  ;)

cita - cita saya??
saya nak jadi polis sama macam ayah saya
boleh men tembak - tembak dengan orang jahat
heeeeeee
dapat pegang pistol
dapat nek moto besar
dapat tangkap orang jahat
wah !!!
besh nye
hehehe

adilah da start mengarut
ok
papai
salam

Saturday, August 27, 2011

hanya ingin kau tahu


Thursday, August 25, 2011

merepek meraban !


assalamualaikum
:)
na wish selamat hari raya untuk kamu kamu sekelian
alhamdulillah
dapat jugak saya menyempurnakan ramadhan kali ni
heeeee
:)
mood xcited  sebab kejap lagi saya nak balik rawang da
heee
:)
* tu yang asik - asik nak senyum jee

just na wish untuk kamu kamu dan diri saya sendiri
kita nak sambut raya ni jangan over xcited sangat
biase biasa saja suda
pergh !
*macam tak percaya saya akan tulis macam ni  ==.

tengok macam saya
satu ape pon tak beli lagi taw
i mean barang - barang persiapan untuk raya
tapi sekali da pergi shopping
sengkek gak rase nye
huhu

just nak cakap
beli barang yang perlu sahaja
jangan nak beli barang merepek - merepek dila oiii

ok
saya da start mengarut
gtg
papai
assalamualaikum
:)

Friday, August 19, 2011

kalau kita sayang seseorang.....


kita kena tunjukkan perasaan kita dekat dia
bagitahu dekat dia yang kita sayang sangat - sangat dekat dia
perempuan memang suka kalau bf dia cakap ' I LUV U'
kalau cakap hari - hari pun takpe..
mestu berbunga - bunga hati gf korang tu setiap hari
:)

tunjukkan dekat dia yang korang sanggup buat apa saja untuk dia
dia bukan nak korang berhabis duit berjuta - juta untuk dia
cukup sekadar nak menambat hati dia
itu sahaja

hah ! ini penting
korang mesti selalu ambil berat tentang dia
tanye dia hari ini macam mane?? dia ok ke tak hari ni?
just tunjukkan yang korang ambik berat pasal dia
caring laaa orang inggeris cakap
baru dia rasa dihargai oleh korang..
bukan na cakap ape laaa kan
aku pun macam ni jugak

aku kalau boleh
nak sangat - sangat bf yang macam aku cerita ni
hurm.....

Friday, August 12, 2011

yang terbaik


saya doakan yang terbaik untuk awak
mungkin dia memang jodoh yang ditentukan ALLAH SWT untuk awak
saya harap dia dapat membahagiakan hidup awak di dunia dan di akhirat


kalau bukan jodoh awak dengan saya
saya harap saya dapat lepaskan awak dari hidup saya dengan tenang
saya harap saya dapat lupakan awak dalam hidup saya
saya harap dapat jumpe insan yang menyayangi saya seadanya

andai kata ditentukan jodoh saya dengan awak
saya harap hubungan kita direstui semua pihak
saya harap kita akan saling cinta mencintai hingga hujung nyawa
saya harap hubungan kita kekal hingga ke akhir hayat
moga direstui di dunia dan akhirat

awak..
saya rindu macam mana kita dulu - dulu
sekarang kita sudah makin jauh
saya sedih
:'(
saya sayang awak sampai bila-bila

Sunday, July 31, 2011

cinta itu indah
cinta lagi indah kalau orang yang kita cinta itu mencintai kita
cinta itu perasaan yang suci
tidak boleh disentuh
tapi boleh dirasai dengan perasaan
jika kita mencintai seseorang
kita tidak akan pernah berhenti memikirkan tentang mereka
walaupun sesaat dan merasakan dialah segalanya
Cinta adalah segalanya
cinta hadir tanpa diundang
keikhlasan rasa cinta
membangkitkan seribu kekuatan dalam jiwa dan diri kita
kerana cinta itu memberi sejuta rasa
cinta itu adalah anugerah yang tidak terhingga
Cinta boleh membuatkan kita mengalirkan air mata
Cinta merupakan pencetus corak kebahagiaan dalam hati kita
bila hati dah cinta segalanya menjadi  indah...
semakin indah.... terus indah....

Thursday, July 21, 2011

port dickson !!

port dickson oohhh port dickson !!
haha
akhirnya sampai juga saya dekat port dickson ni
ceh ! rasa macam tak percaya pulak
hehe  :)

alhamdulillah
akhirnya saya dapat juga menyambung pengajian diperingkat diploma
sekali dapat dekat port dickson daaa
heeee

asal alik - alik mesti dapat dekat area pantai
pelik betol teman
haha
dulu dekat poli penang, sekarang dapat poli pd pulak
papepun alhamdulillah
:)

cuaca dekat sini panas
malam - malam pun rasa berbahang bilik tu
redha je laa dyla
xcited dekat sini
haha
suda tak saba nak mandi laut
na berjemur dekat bawah matahari
sekali balik rumah\kulit makin hitam daaaa
hehe

tu je nak membebel
papai
assalamualaikum
;)

Friday, July 15, 2011

mimpi

awak..
saya mimpi tentang awak awal pagi tadi
saya mimpi saya ada dirumah awak
rumah awak ada kenduri then awak jemput saya
saya tertunggu - tunggu untuk jumpa awak kt dalam mimpi tu
saya cari awak kt satu rumah
then tiba - tiba saya nampak awak kt satu sudut
saya nampak awak dengan dia
nampak time tu awak dengan dia macam happy sangat - sangat
saya terpaku tengok awak bahagia dengan dia
then saya cakap kt diri saya sendiri
saya patut pergi dari sini
saya terus keluar dari rumah tu
terus sarung selipar
terus jalan kaki
tak tahu arah tuju
tapi yang penting saya tak boleh berada dekat dengan majlis awak tu
hati saya sakit
hati saya sakit sangat - sangat

walaupun ini cuma mimpi
tapi hati saya rasa perit sangat - sangat
saya suda tak sanggup da awak
ada masa saya rasa macam na lepaskan awak dari hidup saya
tapi saya tak boleh
awak bagi harapan dekat saya
saya mengharap sangat dekat awak

saya redha
apa pun yang terjadi
saya terima semua ketentuan ALLAH SWT
yang saya tahu
saya sayang awak sangat - sangat
andai betul jodoh awak dengan dia
saya harap awak bahagia dengan dia didunia dan akhirat
mungkin perit untuk saya tempuh dugaan ini
saya serah semua kepada ALLAH SWT
mungkin ada hikmat disebalik semua ini


:'(



 

Saturday, July 2, 2011

saya sayang awak

awak......
saya sayang awak sangat - sangat..
saya cinta awak sangat - sangat..

kenapa mesti orang sekeliling tidak faham dengan perasaan saya ini..
kenapa mesti nak jauhkan awak dari saya
salah ke saya sayang awak??
salah ke saya cinta awak??

saya rasa saya tak boleh hidup tanpa awak
maybe diorang ingat ini cuma kisah cinta monyet
tapi saya suda tekad awak
kalau boleh saya nak hubungan ini hingga akhir hayat saya
saya tak nak kisah cinta kita terhenti ditengah - tengah jalan
saya yakin awak ditakdirkan untuk saya
INSYA'ALLAH
saya selalu doa pasal kita selepas saya solat

andai ditakdirkan oleh TUHAN
saya bukan jodoh awak
saya terima dengan redha
mungkin perit untuk saya tempuh
tapi awak jangan risau
saya cuma nak awak bahagia
walaupun kebahagiaan awak itu bukan dengan saya

saya sayang awak saat ini
saya sayang awak waktu ini
saya sayang awak hari ini
saya sayang awak bulan ini
saya sayang awak tahun ini
saya sayang awak sampai bila - bila

:'(

Thursday, June 30, 2011

cinta itu indah


Tuhan jadikan kita berbeza – beza..
Tapi tuhan jadikan cinta supaya kita bersatu..
Wanita jangan dibilang dia cantik..
Tetapi bilang dia sangat cantik..
Wanita dijadikan atas nama cinta..
Kalau kita cari pasti jumpa..
Tapi jumpa yang macamane..?
Kita yang buat pilihan..
Indah wanita tiada siapa yang tahu..
Tapi yang pasti ia tetap indah..
Penantian ini pasti akan membuahkan hasil..
Cinta tak datang kalau tak dicari..


::mood jiwang lepas tgk vc tomok dgn wife dia::

Sunday, June 19, 2011

CINTA

"cinta itu kejujuran kerana cinta tidak pernah memaksa
cinta itu murni kerana cinta memerlukan ketulusan hati
cinta itu kekuatan kerana cinta memerlukan ketabahan
cinta itu kesabaran kerana cinta menguji keimanan
cinta itu keredhaan kerana cinta pemberian Tuhan
cinta itu kemaafan kerana cinta sangat sensitif
cinta itu kesetiaan kerana cinta hanya pada yang satu
cinta itu persahabatan kerana cinta asasnya kepercayaan
cinta itu inspirasi kerana cinta membina kekuatan"


untuk 'dia'  :
saya hanya mahu awak bahagia
saya nak tengok awak senyum
saya rasa puas bila dapat tengok awak senyum
saya rasa bersyukur sangat - sangat dapat kenal dengan awak
awak mengajar saya erti saling memerlukan dalam sesuatu perhubungan
awak mengajar saya erti rindu dalam percintaan
saya sayang awak sangat - sangat
:')



Saturday, June 18, 2011

Gio - Getar Hati (OST Lagenda Budak Setan)




Saat pertama aku mengenal dirimu
Berdetar jiwa ragaku kau mempersonaku
Tanpamu aku lemah

Kau berikan kucahaya
Terangi gelap hidupku
Kululuh Padamu

Dengar Hatiku

Kan ku Bisikan Cintaku (Cintaku)
Lihat Jiwaku
Kan Kau Dapatkan Setia....ku
Ingat Diriku Kau Kan Rasakan Rinduku
Untuk Dirimu KanKu Berikan Hidupku..wooo


Thursday, June 16, 2011

5 pekara saya suka tentang dia

1) saya suka bila dia ambik berat pasal saya. tanya saya da makan belum? tengah buat ape? caring kan macam tu
2) saya suka bila dia cakap dia rindu saya. rasa sweet sangat - sangat. hee. saya pun rindu kat dia juga <3
3) saya suka bila dia pujuk saya. sapa je tak suka bila kene pujuk kan? ala.. dia pun suka merajuk dengan saya. saya pun suka pujuk dia. alololo
4) saya suka bila dia tuju lagu dekat saya. lagu tu amat bermakna bagi dia. then dia suwuh saya hayati lagu tu betul - betul. sumpa sweet gila bila dia buat macam ni.
5) saya suka bila dia buat saya gelak. that mean dia boleh masuk dengan kepala saya. so kami boleh gelak sama - sama. hehe  :)



Sunday, June 12, 2011

saya takut

saya takut awak akan tinggalkan saya
saya takut nak terima kenyataan mungkin kita akan berpisah suatu hari nanti
saya takut awak akan pergi dari hidup saya dan terus memilih dia 
saya takut awak mungkin akan bagitahu saya yang awak sudah tidak perlukan saya lagi dalam hidup awak
saya takut awak sudah tidak sayangkan saya lagi
saya takut nak bangun dari tidur kalau awak ada dalam mimpi saya.
saya takut awak hilang dalam mimpi saya
saya takut nak berpisah dengan awak
saya takut nak berjauhan dari awak
saya takut orang lain ambik awak dari saya
saya takut awak bencikan saya
saya takut bila awak marah saya
saya takut bila awak mintak clash dengan saya
saya takut bila ada perempuan lain kacau nombor awak
saya takut nanti perempuan itu ambil awak dari saya
saya takut bila awak call saya
saya takut kalau - kalau ada keluar waiting masa awak tengah call tu
saya takut nak layan lelaki lain
saya takut awak dapat tahu
saya takut kene marah dengan awak
saya takut sangat - sangat kalau awak tinggalkan saya
saya takut nak jalani hidup tanpa awak



for him :
awak..
saya sayang awak sangat - sangat
saya taknak awak hilang dari hidup saya
saya cintakan awak sangat - sangat
:'(

Saturday, June 11, 2011

madah cinta

Tahukah wanita, pabila saat masa yang diluangkan bersama.. Setiap lelaki pasti mengingati kata kata yang dilafaskan pada dia dan disimpan erat di dalam hati.. Dan kadang wanita itu sendiri pernah melupakan apa yang pernah terucap.. Setiap janji menjadi pegangan dan menjadi semangatnya  

Pada suatu waktu yang benar-benar tepat , Tuhan akan hadirkan seseorang untuk melengkapi hidup mu , yang mampu membuatkan kamu bahagia dan merasa CINTA itu adalah sesuatu yang nyata  

Apabila wanita itu menjadi ratu di dalam hatinya, segala tingkah laku dan rutin seharian wanita itu pasti akan diselidik dan berulang kali di tanya.. Kadang falam seharian beratus sms dikirim ditanya soalan yang sama.. Dan jangan terkejut jika di tengah malam mendapat sms atau panggilan telefon.. Dia sedang merindui kamu  

Lelaki mungkin boleh menyintai lebih seorang wanita pada sesuatu masa.. Dan tingkah lakunya mungkin akan berbeza antara satu sama lain.. Namun bila kehilangan cinta, mungkin tiada kesedihan dari riaknya tapi pabila keseorangan pasti air mata kekecewaan akan mengalir tanpa disedarinya 

Dan sejahat mana lelaki itu dalam memainkan perasaan wanita itu, walau berapa ramai wanita yang dimilikinya.. Pasti ada yang pernah berada di hatinya.. Sekeras mana hati lelaki itu, akan tertewas pujuk raya wanita yang datang menggegarkan jiwanya  

Air mata seorang lelaki amat sukar untuk mengalir.. Amat tinggi nilai jatuhnya setitis air itu yang menjadi punca mengalir pabila kecewa dalam sesalan.. Kadang kesedihan yang teramat menusuk kalbu pun belum pasti lelaki itu menangis.. Dan kerana seorang wanita yang pernah membuat dunia cintanya musnah, pasti ada yang pernah mengalir air mata 

Jangan memaksa diri untuk mencintai seseorang hanya kerana dia cintakan kita tapi, bukanlah sesuatu yang salah andai kita cuba BELAJAR untuk mencintai dia ; love the one who loves you. . .not the one that you love  

Titisan hujan bagaikan petanda alam turut bersimpati. .turut menangisi. . .alam bagaikan mengerti. . .ketika jalan cerita ini aku akhiri, yang terluka adalah aku sendiri  

Bila apa yang ku ingini, tidak mampu ku miliki, bila apa yang terjadi, tidak seperti apa yang dijanji , aku yakini, Allah ada sebab yang pasti, barangkali apa yang aku ingini saat ini, akan aku kesali, barangkali apa yang terjadi tika ini, bukan kisah abadi ~ bunyi nya seperti sekadar memujuk hati tapi, bukankah itu lebih baik dari aku terus meratapi apa yang tak terdaya aku miliki ?

Tersentuh hatiku kala engkau menyeru nameku jauh disudut dalam hatimu. . Terpaku bila mendengar pengakuan ikhlasmu. . Namun aku terpaksa akur kau juga tpaksa menerima walau kita tidak mungkin akan kembali seperti dulu kau tetapku~ sayang. 

sumber http://www.facebook.com/bahagiakah.aku 
            http://www.facebook.com/pages/Saya-Tetap-Sayangkan-Awak/144937075556189

 

Friday, June 10, 2011

rasa tak sedap hati

mata saya berdenyut - denyut
hurm
selalu tanda nak menangis
hurm
:'(

merepek + bosan = gila ubi kentang

1)  kamu suka buat apa time kamo tengah boring??  =.=
  • suka kaco orang
  • dengar lagu then nyanyi kuat kuat
2)  ape ye perangai buruk kamo yang paling dasyat??
  • suke membebel
  • gila boros


3)  kamo rase kamo ni orang yang macamane??
  • ade orang pernah cakap saya ni sengal  ==.


4)  kamu suke kumpul ape??
  • perfume ! best  :)
  • pin tudung yang comey - comey tu


5)  apa yang paling kamo anti sekali dalam hidup kamo
  • orang yang xsedar bau badan dia busuk. saya tak suka  D;
  • orang yang bajet dia tu bagus sangat. lagi buat saya menyampah

Wednesday, June 8, 2011

hurm

saya tak boleh nak lupakan awak
saya mintak maaf
saya sayang awak sangat - sangat
saya tak nak dengan orang lain
saya nak dengan awak sorang je
:'(

Thursday, June 2, 2011

Lirik Lagu Andai Itu Takdir Mu



Sinar mata hilang indah sinar
Bagai mengerti rasa
Dan suara
Pergi madah cinta
Namun apaku daya

Chorus
Andai itu takdirmu
Ku dakap redha
Hingga membawa dia
Ke syurga dengan yang Esa
Di sini kan ku
Ku mohon padamu
Doa kau selalu ku setulus kalbu
Ku serah segala padamu
Harapanku satu
Bisa adanya waktu

Berbicara tentang kisah kita
Tercipta penuh makna
Ku terima mungkin akhirnya
Jalani hidup kita

Ulang Chorus

Ku sujud atas kasihmu
Beri petunjuk untukku
Ku percaya
Untuk terus berharap sehingga ku mampu

Di sini kan ku
Ku mohon padamu
Doa kau selalu ku setulus kalbu
Ku serah segala padamu
Harapanku satu
Ada waktu

Ku serah segala padamu
Harapanku satu
Bisa ada kau waktu
Andai itu takdirmu

Tuesday, May 31, 2011

alhamdulillah

semua pekara yang terjadi mesti ada hikmah yang berlaku disebaliknya
adila,
kamo jangan fikir negatif
Allah swt sayangkan kamo
sebab tu jadi macam ni
ada pekara yang terbaik untuk kamu adilah
just wait n see
salam

Sunday, May 29, 2011

berserah kepada tuhan



'kita hanya merancang, tuhan yang menentukan segala-segalanya'

saya serahkan semua kepada ketentuan Allah swt
saya redha dengan segala ketentuan yang ditetapkann oleh Allah swt untuk saya
saya memang ingin memiliki awak,
ingin memiliki cinta awak
saya selalu berdoa tentang kita setiap kali lepas saya solat
saya suda buat apa yang saya mampu untuk hubungan ini,
andai kata hubungan ini tidak berpanjangan
saya hanya mampu berdoa untuk kebahagiaan awak untuk masa depan awak
mata saya berdenyut - denyut ni
selalunya tanda akan menangis
hurm
saya tak sedap hati

awak..
saya nak awak tahu
saya sayang awak sangat - sangat
sebenarnya saya nak bagitahu
saya takut kehilangan awak dalam hidup saya
saya takut sangat - sangat
:'(
 

alhamdulillah

alhamdulillah
saya bersyukur
:)
nampak tak senyuman saya ni???
hehe

aku telah bertukar department
dari jadi sale asst tuka jadi inventory asst
* tuh maksdnye keje opis laa
wah !
saya memang suke
teramat - amat suke

seronok sangat -sangat
start tuka department 26/5 hari tu
bes woooooo

hari - hari balik kul 6
kalau sebelum ni asik - asik balik kul 10.30 malam
sekarang hari - hari balik awal
kalau lambat pon dikira ot
takde cam jadi sale asst dulu
buat ot sebab supervisor yang suwuh
sekrg boleh buat ot dgn rela hati
:)

tak payah nak angkat - angkat sabun yang berat - berat tu
takde da sakit - sakit badan
suke - suke  :)
dulu aku cuti hari selasa
sekarang cuti hari ahad
:)

mak cakap
buat perangai elok - elok
jangan nak sakitkan hati orang
takot ade orang yang jelez

saya cakap dekat mak saya
akak layan orang same macam orang tu layan akak
law orang tu oke dengan akak
akak oke la dengan orang tu
law orang tu tak oke dengan akak
akak buat tak nampak je dia tu

tu je na bebel
sekian terima kasih
:)

Thursday, May 26, 2011

serabut

kepala saya tengah serabut
memikirkan tentang awak
kenapa awak buat saya macam ni
ape salah saya pada awak?
tak cukup lagi dengan semua saya lakukan untuk awak
awak memang suda buat saya teramat - amat sedih sekarang
tapi
saya tak boleh nak menyakiti awak
saya sayang awak sangat - sangat
saya tak dapat bayangkan hidup saya tanpa awak

:'(

Tuesday, May 24, 2011

tak faham

kenapa saya rase susah sangat nak faham kamo
saya tak boleh nak baca apa yang kamo fikirkan
saya tak tahu kehendak kamo

betol ke kaum lelaki ni tersangat laah susah untuk difahami
men are too complicated
it's true??

tapi tak jugak
kadang - kadang saya rase dapat na fahami kamo
tapi selalunye tak laaa kan
hurm.....

ada sape - sape yang boleh tolong saya??
untuk memahami kaum lelaki ni
i  mean just nak faham basic thing about men
sakit kepala nak fikir pasal ni
hurm
==.
adios