Sunday, December 30, 2012

mood down

aku cuba jadi kuat
tepis semua caci maki yang kau lempar kat aku
tapi aku tak boleh
aku simpan semua dalam hati
takde sapa pun yang tahu apa yang aku rasa sekarang
aku memang berdendam
aku boleh maafkan kesalahan kau
tapi aku takkan lupa apa yang kau buat dekat aku

kenapa semua orang sentiasa mencari salah aku?
teruk sangat ke aku ni?
aku memang tak sempurna
tapi aku rasa aku dah buat yang termampu
yang aku boleh bagi
aku cuba puaskan hati semua orang
tapi kenapa semua orang nak hentam aku balik?

semua orang ada buat salah
aku pun cuba untuk memperbaiki diri aku sendiri
tapi tak boleh la kau nak cari point hentam aku
aku rasa down gila kowt kau buat aku macam tu
semua manusia ada hati dengan perasaan la
cuma nak tunjuk dengan taknak tunjuk je

aku rasa down gila
dah la tak wish birthday aku
aku tak mintak pun kau wish
atleast hormat laa aku
aku rasa aku dah buat macam - macam kowt untuk kau
sampai aku taknak cari bf sebab aku malas nak fikir pasal lelaki
aku nak pentingkan family aku
tapi kau tak nampak semua tu

aku takut nak kawan dengan lelaki
sebab aku takut kena tipu bodoh-bodoh 
macam aku kena time dengan exbf aku
time dia kapel dengan aku
dia boleh kapel dengan perempuan lain
then dia tunang dengan perempuan lain
aku dah setia gila kot dengan dia
aku sanggup tahan lapar semata-mata aku nak bagi dia pinjam duit
aku memang bodoh dulu sebab terlalu percayakan dia
boleh tak semalam dia mesej aku semata-mata nak pinjam duit aku
aku dah takde pape hubungan dengan dia
boleh dia nak pinjam duit aku?
aku memang semak otak la kalau dia cari aku balik
aku takde life kalau dia kacau hidup aku
aku taknak kawan dengan lelaki sebab aku taknak kene tipu
aku taknak kene tipu macam aku kena dengan exbf aku dulu

aku tak tahu laa kenapa hati aku lembut sejak dua tiga menjak ni
air mata selalu sangat jatuh
kadang-kadang bila aku tension 
then aku menangis, aku rasa lega
ntah laa
aku tak tahu nak tulis apa lagi

assalamualaikum




1 comment:

S Y A N A said...

Post ni pasal org yg maki hamun kau or ur ex bf sebenarnya? Hmmmp... Or dua2nya org sama?